top of page

Koronavírus infó

2021.2.26  A finn kormány meghosszabbította a határzárat 3 héttel. Azonban a kritikusan fontos munkák esetében be lehet jönni az országba, az ilyen munkáról a munkaadó ad igazolást finn és angol nyelven. Cégünk tud ilyen igazolást adni, mivel a kérdéses munkák java része kritikus fontosságú.

2021.1.25    A kialakult COVID19 mutáns vírus gyors terjedése miatt a finn kormány 2021 január 27-től kezdődően gyakorlatilag teljes mértékben korlátozza a beutazást az országba. A finnországi helyzet más országokhoz képest nagyon jó, ezt az állapotot szeretné a kormány megőrizni. A korlátozás sajnos vonatkozik a munkaviszonyban levő, de állandó finnországi lakhellyel nem rendelkező nem finn állampolgárokra is, így február 25-ig nem lehet Finnországba jönni. Csak életmentő, egészségügyi vagy külön engedéllyel rendelkezők jöhetne be ez idő alatt az országba. 

2021.1.17    A finn kormány határozata értelmében minden Finnországba érkezőnek felajánlják Helsinki-Vantaa reptéren a COVID19 tesztet. A teszt az érkezők számára ingyenes. A teszt NEM kötelező, de ajánlott, egyébként 10 nap karantén szükséges. A 10 nap karantén kiváltható egy Magyarországon szerzett (72 óránál nem régebbi) negatív COVID19 teszteredménnyel és az érkezés utáni reptéri negatív teszttel - tehát összesen 2 teszt szükséges. A magyarországi tesztet - kiérkezés és sikeres munkábaállás után - cégünk megtéríti. A finnorzági teszt eredménye kb. 1-2 nap alatt megérkezik. 

bottom of page